Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

UNLOST – een filmisch concert

November 5, 2019 @ 7:00 pm - 8:00 pm

UNLOST  is een productie van Liedhuis. Het is een filmisch concert en gaat over de “kloof”, de groeiende hedendaagse melancholie, vervreemding en angst tussen verschillende groepen in de samenleving. Betoverende liederen  van de Franse componist Olivier Messiaen  worden live uitgevoerd tijdens de vertoning van een korte film, die speciaal op zijn muziek gemaakt is. Hoe groot is deze “kloof” eigenlijk? En wat doet het met ons? Het filmisch concert gaat over het moment waarop we onze melancholie ombuigen naar een nieuw solidair begin, al is het maar klein.

De voorstelling wordt uitgevoerd door sopraan Florien Hilgenkamp en pianist Roberto Guijarro. Ze zijn een intensieve samenwerking aangegaan met filmmaakster Luciënne Venner. Dit zorgt voor een  vernieuwende symbiose tussen klassieke liederen en film waarbij de verschillende elementen elkaar zowel becommentariëren als versterken.

Voorafgaand aan het filmisch concert verzorgd het liedduo een inleidend recital/bloemlezing, een verzameling van de mooiste en interessantste teksten en liederen over melancholie. Er wordt antwoord gezocht op de vraag waarom we deze weemoed voelen en of deze “condition humaine” de mensheid door de eeuwen heen heeft geplaagd of gezegend.

compositie: Olivier Messiaen, concept en sopraan: Florien Hilgenkamp, filmscenario en regie: Luciënne Venner, pianist: Roberto Guijarro, theatrale uitvoering: Eva Bartels, Ergun Simsek

www.liedhuis.nl
www.facebook.com/liedhuis
www.instagram.com/liedhuis
www.vimeo.com/liedhuis.

Details

Date:
November 5, 2019
Time:
7:00 pm - 8:00 pm
Website:
http://www.dutchcentre.com/events/

Venue

Dutch Centre
7 Austin Friars, London, EC2N 2HA United Kingdom
+ Google Map
Website:
www.dutchcentre.com