Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

UNLOST – een filmisch concert

May 19 @ 2:00 pm - 2:30 pm

UNLOST  is een productie van Liedhuis. Het is een filmisch concert en gaat over de “kloof”, de groeiende hedendaagse melancholie, vervreemding en angst tussen verschillende groepen in de samenleving. Betoverende liederen  van de Franse componist Olivier Messiaen  worden live uitgevoerd tijdens de vertoning van een korte film, die speciaal op zijn muziek gemaakt is. Hoe groot is deze “kloof” eigenlijk? En wat doet het met ons? Het filmisch concert gaat over het moment waarop we onze melancholie ombuigen naar een nieuw solidair begin, al is het maar klein.

De voorstelling wordt uitgevoerd door sopraan Florien Hilgenkamp en pianist Roberto Guijarro. Ze zijn een intensieve samenwerking aangegaan met filmmaakster Luciënne Venner. Dit zorgt voor een  vernieuwende symbiose tussen klassieke liederen en film waarbij de verschillende elementen elkaar zowel becommentariëren als versterken.

compositie: Olivier Messiaen, concept en sopraan: Florien Hilgenkamp, filmscenario en regie: Luciënne Venner, pianist: Roberto Guijarro, theatrale uitvoering: Eva Bartels, Ergun Simsek

www.liedhuis.nl
www.facebook.com/liedhuis
www.instagram.com/liedhuis
www.vimeo.com/liedhuis.

Details

Date:
May 19
Time:
2:00 pm - 2:30 pm
Website:
https://www.operadagenrotterdam.nl/programma/unlost/

Organizer

Unnamed Organizer
Website:
www.liedhuis.nl

Venue

Operadagen Rotterdam