Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Meermeisje

February 1 - March 31

Event Navigation

Meermeisje is een productie van Holland Opera.

Het verhaal van een jonge zeemeermin die haar familie, haar waterwereld én haar stem opgeeft uit liefde voor een jongen van het land en de drang om te dansen. In deze Faust-achtige vertelling verkoopt het Meermeisje in plaats van haar ziel haar stem aan de Zeeheks, in ruil voor een paar prachtig dansende benen.

Ze kan niet wachten tot het ochtend is! Dan mag ze eindelijk naar boven, de wolken zien, de wind horen, de zon voelen. Het kriebelt in haar staart, hoe zou het zijn om te lopen, te rennen, te dansen? Hij staat op het strand, een surfplank onder zijn arm en tuurt over de zee, achter hem brandt het vuur en dansen de meisjes. Hij verlangt naar de zee, de wind steekt op.

Meermeisje (6+) is een vrije bewerking van het sprookje van Hans Christiaan Andersen: de kleine zeemeermin. Deze jeugdopera is i.s.m. Opera Zuid, Scholen in de Kunst en Ragazze Quartet.

Creatie | Muziek: Oene van Geel – Tekst: Herman van de Wijdeven – Regie en libretto: Joke Hoolboom – Choreografie: Jenia Kasatkina – Decor: Douwe Hibma – Licht: Maarten Warmerdam – Geluid: Tom Gelissen – Kostuums: Esmee Thomassen – Maskers: Lisa Louwers – Grime: Bernadette Hilhorst Uitvoering | Kleine Zeemeermin: Jade Stenhuijs – Zusjes: Kelly Poukens, Florien Hilgenkamp en Veerle Sanders – Edvard Prins: Jorne van Bergeijk – Triton: Niek Idelenburg Ensemble | Ragazze Quartet – Viool: Rosa Arnold en Jeanita Vriens – Altviool: Annemijn Bergkotte – Cello: Rebecca Wise Dans | Scholen in de Kunst Cast A | Lara Rezzak, Anouk van Dalen, Susanne Paschedag, Yenthe de Vries, Eva Roest, Freya Gryffroy en Jasmijn van der Vinne. Cast B | Willemien Pijls, Ellen Wieringa, Veerle van der Brug, Nicka Visser, Julide Aykul, Anick Fontein, Sam Louwrier, Liv Jansen en Ghislaine Pleizier.

Details

Start:
February 1
End:
March 31
Website:
http://www.hollandopera.com

Venue

Flint Theater
Amersfoort,
+ Google Map