Bio in Nederlands

De sopraan Florien Hilgenkamp behaalde haar Master diploma aan het Codarts Rotterdams Conservatorium bij Roberta Alexander en Carolyn Watkinson.Op het moment wordt ze gecoacht door Laurence Dale.

Op uitnodiging van het “Netherlands American Community Trust” gaf ze, als 25-jarige, haar debuut in het Carnegie Hall in New York.

Florien zong haar eerste operarol, de “Grisette” in het Concertgebouw van Amsterdam met Het Gelders Orkest o.l.v. Martin Sieghart. Met het Codarts Symphony Orchestra o.l.v. Hans Leenders vertolkte ze de rol Vi uit Blue Monday(Gershwin) in de Jurriaanse Zaal van concertgebouw De Doelen. Verder zong ze in het Londense John Mcintosch Theatre de rol Mustardseed uit A midsummernight’s dream (Britten) in samenwerking met het gezelschap Co-Opera Co, geregisseerd door Peter Watson.

In 2016 werd Florien gevraagd om als Nieuwe Stem deel uit te maken van het jonge talenten ensemble van de Operadagen Rotterdam editie 2016. Tijdens dit festival zong ze de rol van Euridice uit de opera L’Orfeo(Monteverdi),  geregisseerd en gedirigeerd door Timothy Nelson en samen met hem ontwikkelde ze voor het festival het theatrale solorecital met luit “From ground to air”.

Florien zong de sopraan solo van de 4e symfonie van Mahler met Camerata Rotterdam o.l.v. Roberto Bautista.

Ze is een veelgevraagd soliste voor oratoria zoals de passies van Bach, Stabat Mater(Pergolesi), Messiah(Händel), Requiem(Fauré), Gloria(Vivaldi), Petite Messe Solennelle(Rossini), Requiem(Mozart), Ein deutsches Requiem(Brahms), Magnificat(Bach) en Oratorio de Noël(Saint-Saëns) en werkte met dirigenten als Philip Pickett, Roy Goodman en Henk Guittart. Ook voerde ze modern repertoire uit zoals bijvoorbeeld de Folk Songs(Berio), Stabat Mater(Thomson) en Dances(L. Andriessen).

Ze gaf Liedrecitals in o.a. de Jurriaanse Zaal van concertgebouw De Doelen in Rotterdam en tijdens radioprogramma’s op Radio 4, Radio Rijnmond en RTV-Noord-Holland. Al tijdens haar afstudeerrecital “Dreamgirl”, waarmee ze met een 9 haar Master opleiding afrondde, combineerde ze zingen met acteren.

Op het moment treedt ze samen met pianiste Celia García García op onder de naam “Rabbits at top speed”. Het duo combineert komedie met klassieke liederen en was te beluisteren was op Radio 4, in het Compagnietheater in Amsterdam, tijdens de Museumnacht Rotterdam, Festival de Oversteek in Nijmegen, festival Operadagen Rotterdam en het Dutch Centre in Londen. De voorstelling “Ik zal het liefde noemen” ontstond onder de regie van Marc Krone.

Download pdf